Toepassingen voor bakstenen

Betere baksteengevel met Stofix

Stofix is gemaakt van echte bakstenen, maar het is makkelijker te installeren en heeft een praktischer structuur. Een goed werkende en duurzame gevel garandeert decennialang leefcomfort. Stofix-baksteenbekleding is beschikbaar met allerlei baksteenopties. Laat ons u helpen de beste voor uw gebouw te kiezen – of u nu rekening wilt houden met de bestaande baksteenarchitectuur of uw gebouw een totaal nieuw aanzien wilt geven.

 

Oude structuur Stofix - Nieuwe structuur

Oude structuur

  • bakstenen 130 mm
  • isolatie 100 mm
  • dragende muur

Nieuwe structuur

  • baksteen 20 mm
  • spouw 35 mm
  • isolatie 200 mm (150 mm + 50 mm)
  • dragende muur

 

Authentieke baksteenhoeken

De hoeken en deur- en raamkozijnen van Stofix-baksteenbekleding kunnen ook worden gemaakt met echte afwerkingsslabben, wat uw gebouw een verzorgd uiterlijk geeft. Stofix is ook gekozen voor veel waardevolle bakstenen architectonische gebouwen.

 

 

Betere energie-efficiëntie zonder compromissen aan het uiterlijk

Met Stofix-baksteenbekleding kan de energie-efficiëntie van een bakstenen gebouw aanzienlijk worden verbeterd. Omdat Stofix dunner is dan traditionele baksteengevel, kan met dezelfde buitenafmetingen meer thermische isolatie worden gerealiseerd. En met Stofix is het absoluut niet nodig compromissen te sluiten over de duurzaamheid van de gevel, in tegendeel zelfs.

vanhaseinä

 

 

Het actieve leven van een Stofix-gevel, bestudeerd door VTT Technical Research Centre, Finland

In een studie die is uitgevoerd door VTT, was het berekende actieve leven van een Stofix-gevel onder extreme omstandigheden meer dan 70 jaar, wat van Stofix een erg duurzaam alternatief maakt. Gegalvaniseerde fittings en het gehele gebouw zijn bedekt met ventilerende baksteenbekleding, wat ze beschermd tegen regen- en weersinvloeden. Omdat regen de structuur niet doordrenkt, blijft het hele gebouw in een goede conditie. Hieronder vindt u het VTT-studierapport over het actieve leven en de resultaten.

 

Vraag een offerte voor Stofix-baksteenbekleding voor uw gebouw

We vertellen u graag meer over hoe Stofix-steenstripbekleding uw gebouw beter kan maken.

 

Meer informatie

Wilt u meer specifieke informatie ontvangen?We vertellen u er graag over.i.