Echte stenen gevelbekleding – op een slimmere manier

Met het Stofix-baksteenbekledingsysteem kunt u een echte bakstenen gevel bouwen met veilige, geteste bakstenen. De gevel weerstaat zomerse regen en winterse vorst.

Het Stofix-baksteenbekledingsysteem combineert de voordelen van een stenen gevel met een moderne en effectieve manier van bouwen. Stofix staat voor een manier van bouwen van een echte bakstenen gevel.

20 jaar garantie

20-warrantyStofix staat garant voor de duurzaamheid van zijn producten en biedt een 20-jarige garantie voor de weersbestendigheid van elk paneel van Stofix-baksteen.

Veilig en snel geïnstalleerde constructie voor allerlei doeleinden

De Stofix-gevel is ideaal voor allerlei doeleinden: ter vervanging van een oude gevel, voor het toevoegen van een beschermlaag voor een gebouw dat extra warme-isolatie nodig heeft of gewoon om een technisch goed functionerende bakstenen muur te bouwen.

 

Het Baksteenbekledingsysteem

Het Stofix-systeem kan worden bevestigd aan elke dragende structuur die de belasting van ongeveer 40kg/m2 aankan. Er kunnen diverse isolatie-oplossingen worden gebruikt.

Prefab

Elke Stofix-baksteenplaat wordt in de fabriek vervaardigd en is snel te installeren; het is niet nodig de afzonderlijke baksteenbekledingen op de locatie te bevestigen.

Kies een goed functionerende aparte structuur voor uw gevel!

Stofix is een echte baksteenbekleding die een traditioneel, aantrekkelijk baksteenoppervlak combineert met moderne montagetechnologie. Stofix-steenstrips zijn bevestigd op rails, waardoor luchtcirculatie mogelijk is tussen de thermische isolatie en de buitenhuid.

Onderzoek en publicaties

Technische details van de bakstenen panelen

Het bakstenen paneel van Stofix is een gecombineerde constructie van ovengebakken bakstenen, mortelgemodificeerd polymeer en een geperste metalen frame. Het standaard formaat van een baksteen paneel is ongeveer 600 mm x 1200 mm, afhankelijk van de grootte van de baksteen en de hechting.

Bakstenen bekledingspaneel

Weerbestendige, echte ovengebakken bakstenen oppervlakken bieden langdurige bescherming voor muurstructuren en isolatie

Installatierail

De installatierail draagt het gewicht van de baksteen bekleding en stelt de breedte van de ventilatiespouw.

Z-Rail

Als er geen extra isolatie nodig is, worden de Z-rails rechtstreeks op de draagconstructie bevestigd, meestal gaat het daarbij om slijtvaste isolatiepanelen. Z-rails spelen een belangrijke rol in modulaire montagesystemen; ze bieden een nauwkeurige positionering van de isolatierails zonder te meten. De voordelen zijn een efficiënte installatie, snelheid en een uniforme uitstraling.

Isolatierail

De isolatierail wordt gebruikt om de omvang van de extrusie vanaf de kernwand te definiëren. De rail houdt ook de extra isolatie op zijn plaats. Oude muren kunnen worden rechtgetrokken met de isolatierails en muurbeugels.

Muurbeugels

De muurbeugels dragen het gewicht van het gehele systeem. Verschillende maten muurbeugels maken het montagesysteem instelbaar voor de gewenste dikte van de isolatie.

Technische details van de bakstenen panelen

Het bakstenen paneel van Stofix is een gecombineerde constructie van ovengebakken bakstenen, mortelgemodificeerd polymeer en een geperste metalen frame. Het standaard formaat van een baksteen paneel is ongeveer 600 mm x 1200 mm, afhankelijk van de grootte van de baksteen en de hechting.

Stofix bakstenen gevel Ovengebakken steen
Baksteen kleuren en texturen Elke kleur en textuur verkrijgbaar bij

gerenommeerde baksteenfabrikanten

Voegkleuren Kleuren volgens de Stofix-voegkleurenkaart
Afmetingen baksteenbekleding Elke standaard baksteengrootte kan worden gebruikt
Materiaal verbindingsvlakken Micro-steen (steenslag)
Afmetingen Stofix-bekledingspaneel Ong. 1200 x 600 mm (0,72 m2)
Gewicht Ong. 35-40 kg / m2

(ong. 25–29 kg / paneel)

Extra isolatiecapaciteit 40–300 mm
Hechting Standaard 1/2 baksteen, 1/4 baksteen, stapel hechting.

Speciale hechting kan worden gebruikt.

Ventilatiespouw Vanaf 15 mm
Uitzetting 0,5 mm / m (-20°C – +50°C)
Dilatatievoegen Op 7,5 m intervallen wanneer de lengte / hoogte

meer is dan 12 m

Bevestigingsconstructie Thermisch verzinkt 600 g/m2,

dikte 0,7…. 2 mm

Meer informatie

Wilt u meer specifieke informatie ontvangen?We vertellen u er graag over.i.