Aparte structuur

Kies een goed functionerende aparte structuur voor uw gevel!

Stofix is een echte baksteenbekleding die een traditioneel, aantrekkelijk baksteenoppervlak combineert met moderne montagetechnologie. Stofix-steenstrips zijn bevestigd op rails, waardoor luchtcirculatie mogelijk is tussen de thermische isolatie en de buitenhuid.

erillisrakenne-eng

Twee oplossingen in een

Stofix-steenstripbekleding bestaat uit twee onafhankelijke systemen: een metalen frame waarop de panelen worden gemonteerd en dat oneffenheden in de originele gevel kan corrigeren, en de feitelijke bakstenen paneelbekleding. Samen vormen de twee systemen een moderne manier van baksteenbekleding.

Façade is gemaakt om duurzaam te zijn – en dat wordt uw gebouw ook

Dankzij zijn dunne structuur, die los staat van het gebouwframe en de lucht ruimte geeft om te circuleren, droogt Stofix snel en beschadigd het voegen niet door thermische expansie. Dit versterkt de weerstand van de baksteenbekleding aanzienlijk. Terwijl traditionele mortelbekleding die alleen op het oppervlak droogt gedurende 30 tot 50 jaar in goede vorm blijft, kan Stofix-baksteenbekleding tussen de 50 en 100 jaar meegaan, dankzij zijn luchtcirculerende vermogen. Een gevel die droogt tussen regenbuien en die goed wordt geventileerd achter het oppervlak is duidelijk beter in het onderhouden van de muurstructuren en het isolatievermogen.

 

De hoeken van een Stofix-gevel zien er precies zo uit als de door een metselaar gemaakte hoeken. Voor raam- en deurkozijnen en hoeken heeft Stofix een aantal exact uitgemeten hoekstukken.

Façade systemis is ook geschikt voor gebouwen met karakter.

De hoeken en muren van oude gebouwen zijn nooit precies recht. Dankzij zijn flexibele montagesysteem kan Stofix oneffenheden in de muren wegwerken. De voegen van Stofix-baksteenpanelen worden op locatie gevoegd met dezelfde microsteen die in de fabriek is gebruikt. Het resultaat is een aantrekkelijke, echte baksteengevel.

 

Meer informatie

Wilt u meer specifieke informatie ontvangen?We vertellen u er graag over.i.